Piknik temalı Parti

Yavru kuşum 6 yaşına doğru yol aladursun, biz 5 yaş doğum günü partisini bloga ancak günleyebiliyoruz:) Ela’nın doğum günü 30 Temmuz, yani yazın tam ortasına denk geliyor. Bu kadar sıcak bir havada doğum gününü evde kutlamak yerine hem eve yakın olduğu için, hem de çocuklar rahat rahat oynayıp  eğlenebildikleri için Özgürlük Parkı’nı tercih ettik. Eh, parti mekanı park olunca da piknik temalı bir parti düzenlemek çok güzel bir fikir gibi geldi bize ve parktaki piknik masalarından birini doğum günü piknik masası olarak dekore ettik. Ayrıca, madem çocuklar için düzenlenen bir piknikti bu, öyleyse onların tüm ihtiyaçlarını karşılamalı dedik ve kitaptan oyun çadırına kadar aklımıza gelen her ayrıntıya parti alanı içerisinde yer verdik. Ne kadar eğlendiklerini görünce de çok mutlu olduk:)

İlk olarak temaya uygun çalıştığımız doğum günü davetiyesini paylaşmak istiyoruz sizinle. piknik-temali-dogum-gunu-davetiyesi

Rengarenk, canlı bir piknik masası hayal ettik. İşte piknik masamızın genel görünüşü

Piknik Masası Şeker Büfesi

Piknik Masası Şeker Büfesi

Doğum günü ikramlıkları mini hamburgerler, ev yapımı poğaçalar, nefis ıslak kek, çikolata topları, cherry domatesler ve atıştırmalık salatalık havuç dilimleri ile renkli ve iştah açıcı bir masa oldu. Mini hamburgerleri süslediğimiz bayrak şeklinde rengarenk cupcake çubuklarına çocuklar bayıldı! Fırfırlı kürdan süslerimizin üzerine ise “Ela 5 yaşında!” yazdık.

Doğum Günü İkramlıkları

Doğum Günü İkramlıkları

Ela’nın arkadaşları için hediyelik olarak küçük piknik sepetleri hazırladık. Çikolata, balon ve minik oyun kavanozları ve mor hediye etiketi ile çok cici bir sepet oldu!

piknik-temali-dogum-gunu-susleri

Minik oyun kavanozu fikrimizi çok sevdiğimiz için detaylı olarak açıklamak istiyoruz. Yıldız saati ismini verdiğimiz oyunumuz şöyle oynanıyor: Katlayıp minik kavanoza doldurduğumuz  soruları niyet çeker gibi çekip birbirimize soruyoruz.  Sorulara verdikleri cevaplar eğlenceli olduğu kadar; çocuklarımızın dünyayı, yaşadıkları olayları nasıl algıladıkları ile ilgili de ipuçları veriyor, mutlu oluyoruz:) tabi bazen ser veriyor sır vermiyorlar, o ayrı! Neler mi soruyoruz? Mesela ‘bugün en çok kimi görmek seni mutlu etti?’ Ya da ‘ayakkabıların konuşsaydı sana neler anlatırdı?’ gibi. Soruları hazırlarken bize yardımcı olan sonsuz bilgi kaynağı internete teşekkür ediyoruz! Hem niyet çekmeyi kim sevmez ki, di mi:?)

Yıldız Saati Oyun Kavanozu

Yıldız Saati Oyun Kavanozu

Oyuncaklar, kitaplar, boz yaplar ve özel etiketli baloncuklar…Sarı etiketi ile su şişelerimiz de çok güzel oldular:)

Parti Masası Dekorasyonu

Parti Masası Dekorasyonu

Çocuklar oyun çadırında oynamayı da, toplantı yapmayı da çok sevdiler:) Parti gözlükleri, dudak ve bıyıklarla fotoğraf çektirmeyi de:)

Doğum Günü Oyun Çadırı

Doğum Günü Oyun Çadırı

Oyun Çadırı ve Parti Gözlükleri

Parkın sakinleri de Minnie ile birlikte çadırda dinlenmekten mutlu görünüyorlardı!

Ne yapıyor bu kediler:)

Konukları parti alanına yönlendirmek için tasarladığımız yönlendirme panolarıdogum-gunu-panosuDoğum günü masası üzerine rengarenk dekoratif bayraklar astık.

dogum-gunu-seker-bufesi

Doğum günü cansa, arkadaşlarla kutlanan doğum günü baldır bal:)arkadaslarla-dogum-gunu

Doğum günü fıstığım piknik masasının tepesinde poz vermeyi çok sevdi:) İyi ki doğdun kanaryam, güzel kuşum, canikom ve dahi her şeyim! Seni çoktan da çok seviyorum.

5-yas-dogum-gunu