Herkes geleceği merak eder!

Evet, başlıkta da dediğimiz gibi; herkes geleceği merak eder! Bundan 10 sene sonra ne durumda olacağım? Zengin olacak mıyım? Hayallerimdeki gibi bir evlilik yapacak mıyım? Ne zaman çocuğum olacak? Hayatım ne kadar mükemmel olacak?:)  Bir karar verme aşamasında, önümdeki yol ikiye ayrıldığında, hangisini seçmek benim için daha iyi olacak? Sorular çoğalır ama geleceğe duyduğumuz merak azalmaz! Dün akşam Özcan Deniz’in yönetmenliğini yaptığı “Her Şey Aşktan” filmini izlerken geldi bunlar aklımıza. Hemen her kadının hayatının bir bölümünde (özellikle çalkantılı bir ilişki döneminde:)) yolu bir falcıyla kesişmiştir. Filmde de esas kız ve arkadaşlarının falcıya gittiği bir sahne var, epeyce komik olan bu sahnede biz de eskiyi yad ettik:) İtiraf ediyoruz: bunu biz de yaptık! İşler tıkanıp kendimizi çıkmazda hissettiğimiz için geleceğe dair umutlanmak, her şeyin güzel olacağını bir başkasından duymak ihtiyacındaydık!

Aradan yıllar yıllar geçti, köprünün altından çok sular aktı. Geçmişte merak ettiğimiz soruların bir kısmı cevap buldu ama hala geleceği merak etmeye devam ediyoruz. Ama artık falcıya gitmiyoruz. Bizim için hatırladığımızda gülüp eğlendiğimiz hoş bir anı olarak kaldı.

Bunun yerine bir bilim dalı olan astrolojiye başvuruyoruz. Bu dünyada hiçbir şeyin tesadüf olmadığına, her şeyin bir denkleme ve matematiğe dayandığına inanan insanlar olarak ihtiyaç halinde veya sadece meraktan astrolojiden faydalanmak çok rahatlatıcı ve hayatta başımıza gelebilecek her duruma göre hal ve tavır sergileyebilmek büyük bir özgürlük. Doğum yılına, ayına, gününe, doğum saatine ve doğduğun yere göre yapılan hesaplamalarla, gezegenlerin dizilimine ve derecelerine göre güneş burcunu, yükselen burcunu ve ay burcunu öğrenip ileride bu denklemin bize neler getirebileceğini bilmenin ve ona göre bir takım kararlar alabilmenin önemini gözardı etmememiz gerekiyor diye düşünüyoruz. Gezegenlerin yaptığı her açıda belki de milyonlarca olasılık saklı ve bizim payımıza düşen olasılığı bilmek istemek çok insani bir merak! Tabi bu; astroloji hayatımızı ve geleceğimizi tamamen bize anlatır demek anlamına gelmiyor. Astroloji geleceğe dair bir öngörü almak, kendini hayata karşı biraz daha hazır hissetmek için başvurduğumuz bir yol. Günlük, haftalık ve aylık burç yorumlarımızı ise o anki ruh halimizi, gündelik olasılıkları anlamak için takip ediyoruz. Astrolojideki sonsuz olasılıkların hayatlarımıza her zaman güzellikler getirmesi dileklerimizle!