İyi bir tavsiye…

Biz kalabalık bir aileyiz. Öyle ki; aileye yeni bir bebeğin katılmadığı bir sene bulmak oldukça zordur. Hatta çoğu zaman bir bebek doğar ve daha birkaç ay geçmeden bir yenisi gelir. İşte bu yüzden de bizim ailede bebekler hep erken çocuk olurlar. Bunu sitemkar bir biçimde yazdım sanırım, en iyisi ben konuya geleyim:)
Ela’ya hamileyken birçok anne-bebek sitesini ve blogunu takip etmeye başladım. O zamana kadar bu konuda bildiklerim ailedeki doğum silsilesini takip etmek, bebekleri sevmek ve ağlamaya başlayınca onları annesine iade etmekten ibaretti. İlk olarak daha doğmadan kızıma sağlam bir kitaplık hazırladım. Masal kitabı almak için bu kadar acele etmeme gerek yoktu biliyorum ama benim için en zevkli kısmından başlamak istedim. Sonrasında bebek odası, arabası, koltuğu derken uzun bir almamız gerekenler listesi oluştu. Pek çoğunun ne olduğunu bile bilmiyorduk. İlk çocuğun hevesi ile duyduğumuz, gördüğümüz tüm ürünleri aldık. Bazıları gerçekten çok işimize yaradı, bazısı ise hiç kullanılmadan yan gelip yattı. Mesela, park yatak kavramını ilk o zaman duydum. Konuyu o kadar yanlış anlamışım ki; ilk aldığımız yatak yanlış olunca, Ela doğduğunda bir tane daha almak zorunda kaldık. Yani park yatak konusu çift dikiş gitti bizde. Bunun gibi pek çok alışveriş hatamız oldu.
Tüm bunları neden yazdım? Aralık ayı sonunda yeni bir bebek gelecek ailemize. Kuzenim Dilek, bebek için alışveriş listesini birlikte hazırlamamızı isteyince bu konudaki deneyimlerimi aktarmak istedim sizlere. Listeyi hazırlamak için araştırma yaparken; özellikle yeni anneler için çok faydalı olacak bir internet sitesi keşfettik Dilek’le.
iyi.net isimli sitede  anne ve bebek için aklınıza gelen her şey mevcut. Ürünlerle ilgili yorumları okuyabiliyor, ürünlerin fiyatlarını ve özelliklerini karşılaştırabiliyorsunuz. Üstelik seçtiğiniz ürünü en ucuz nereden satın alabileceğinizin bilgisine de ulaşabiliyorsunuz. Biz bu faydalı siteyi kullanarak çok nokta atışı bir liste hazırladık. Şimdi geriye isim kavgamızı çözmek kaldı! Tamam annesi o olabilir ama ben de sesleneceğim prensese, adı benim için çok önemli:)