Güzel bir yenilik:)

Yeniliklere açık olmak… Katıldığım eğitim programının geçtiğimiz haftaki konusu buydu. Bütün haftayı konu üzerine düşünerek, yazıp çizerek geçirdim. Zira bir sonraki derse hayatımda yeniliklere ne kadar açık olduğumu olumlu ya da olumsuz ortaya koyan örnekleri de içeren bir yazı ile gitmem gerekiyordu. Amaç bu konudaki farkındalığımızı (ne anlatmak istediğini tam olarak ifade etse de bu yeni türeyen kelimeleri de pek sevmediğimi söylemeliyim:)) arttırmaktı. Ne yazık ki sonuç benim için pek iç açıcı değildi, çok fazla olumlu şey bulamadım. Aynı parfümü kullanıyorum, aynı cafelere gittiğimde aynı yemekleri sipariş ediyorum, totemlerim bile senelerdir aynı! Yenilikler hep zorla girmişler sanki hayatıma. Anladım ki ben alışkanlıkları konusunda eni konu tutucu bir insanım. Kendi konfor alanımı “Dikkat! Yenilikler giremez!” tabelaları ile korumaktayım. Bir sonraki derse bu güzel sonuçlarla gidince ödevim de belli oldu:

Hayatıma yeni bir şey katmak.

Ama herhangi bir şey değil. Mesela üstüme başıma yeni bir şey almak sayılmıyormuş, oysa ne güzel olurdu:) Yıllardır düzenli olarak yaptığım ya da kullandığım bir şeyin yerine yeni bir şey koymam gerekiyor. Hem de bir zorunluluğu olmadığı halde. Ne olabilir? Ne olabilir? diye düşünüp duruyordum ki dün girdiğim Yves Rosher mağazasında aradığım çözümü buldum! Yaşasın:)

Yves Rocher’nın ürünlerini çok severim ve senelerdir aynı duş jelini kullanırım: “Malaysian Coconut” Yine aynı duş jelimi alıp mağazadan çıkacaktım ki; yeni çıkan konsantre duş jellerini gördüm. “Doğaya saygılı, cilde saygılı” sloganıyla dikkatimi çeken konsantre duş jellerinde  %50 daha az plastik kullanılmış. Üstelik paraben içermiyor ve cildin ph değeriyle de tam olarak uyumlu. Ayarlı kapağı sayesinde de ekonomik bir tüketim sağlıyor. 100 ml lik konsantre duş jeli, 400 ml lik normal bir jel şişesine denk geliyor ki bu sadece 40 banyo demek değil, tatil günlerinde valizde de dörtte bir daha az yer demek. Eski duş jelime teşekkür edip onunla vedalaştım. Doğaya ve cilde dost yeni bir duş jeli edindim. Zeytinli ve turunçlu:)

Hayatıma hem kendime, hem de çevreye faydalı bir yenilik kattım. Biliyorum, insanlık için küçük ama benim için büyük bir adım!:)