Pijama partileri

Bundan böyle “parti fikirleri” miz ile sizinleyiz. Görüş ve yorumlarınızla bize katılırsanız çok seviniriz. Sorularınız olursa; yanıtlamaktan memnuniyet duyarız.

İlk yazımızda yurtdışında çok moda olan pijama partilerinden bahsetmek istiyoruz sizlere. Son zamanlarda ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan bu parti hakkında sizlere fikir vermek ve bu konudaki endişelerinizi en aza indirmek amacındayız. Bakalım başarabilecek miyiz? 🙂

Pijama partilerini, çoğunlukla 9-15 yaş arası kız çocuklarının birbirlerinde kaldığı ve gece geç saatlere kadar eğlendikleri, oyunlar oynadıkları, film seyrettikleri, sohbet ettikleri bir etkinlik olarak nitelendirilebiliriz.

Eğer sizde kalmaya karar verdilerse şimdiden kolay gelsin:) Öncelikle yapmanız gereken kalacakları yere göre kişi sayısını belirlemektir. Unutmayın, parti boyunca çocuklara baş başa kalabilecekleri bir ortam sağlamalısınız. Kalacakları yeri, kişi sayısına göre hazırlayın. Yerlere yatak koymanız, ona göre yastık yorgan ayarlamanız gerekiyor. Bu yaştaki çocuklar mekanı çok önemsemeyebilir. Dolayısıyla siz nasıl rahat edeceklerini düşünüyorsanız kişi sayısını ve mekanı ona göre tasarlayın. Dinleyebilecekleri müzikleri, seyredebilecekleri filmleri ve oynayacakları oyunları hazır edin.


En önemli şeylerden biri çocukların güvenliği. Gelecek çocukların aileleriyle teker teker konuşun, herhangi birinin alerjisi var mı, içmesi gereken ilaç var mı ya da yapılması gereken başka bir şey. Böylece hem sizin, hem de çocukların ailelerinin içi rahat eder. Bir de ertesi sabah çocukların kaçta alınacağını aileleriyle görüşmeyi unutmayın.

Partinin ne zaman ve nasıl olacağına çocuğunuzla beraber karar verin ama kurallarınız olacağını da belirtin lütfen. Örneğin; evden çıkılmayacağı, kavga gürültü olmayacağı konusunda anlaşırsanız her şey daha kolay olacaktır.


Partiniz yemekle başlayabilir. Sevdikleri yemekleri hazırlayabilir ya da dışarıdan ısmarlayabilirsiniz. Yemek sonrasında artık onları baş başa bırakma vakti gelmiştir. Bırakın neyi ne zaman yapacaklarına kendileri karar versinler. Ne de olsa başka yerde değiller, gözünüzün önündeler. Keyfini çıkartın ve bırakın onlar da keyif alsın.

Off ne çok şey yapmak gerek diye düşünmeyin sakın. Pijama partileri sayesinde çocuğunuzun arkadaşlarını ve ailelerini yakından tanıma şansı elde etmiş oluyorsunuz. Çocuğunuzun yüzündeki mutlu gülümseme de cabası…