Diş buğdayı partileri

Küçük meleğiniz dişini çıkardı ve şimdi bunu kutlama zamanı, ama nasıl bir parti vereceğinize hala karar veremediniz mi? Belki bu yazımız size yardımcı olabilir.

Diş buğdayı, bebeğin çıkan ilk dişinin kutlandığı çok eski bir Anadolu geleneği. Eskiden beri bebeğin dişlerinin daha sağlam olması, çabuk büyümesi ve rızkının bol olması dileğiyle yapılan bu kutlama, aynı zamanda da en aceleye geleni, zira zamanla yarışıyorsunuz.

Bir sabah kalkarsınız ve bebeğinizin ağzında belli belirsiz bir inci tanesi görürsünüz, ama emin olamazsınız. ‘Hay Allah! Doğru mu gördüm acaba, bana mı öyle geldi yoksa?’ deyip görmeye çalıştıkça, sımsıkı kapanır o minik ağız da. Bir sırrı saklıyor ya:) Dedik ya zaman kısa, ilk dişin ardından hızla başlanır hazırlıklara, ama o arada birkaç diş daha yetişir kutlamaya. Olsun, kalabalık daha eğlenceli:)

Aslında ister diş buğdayı olsun, ister başka bir kutlama, bir partiye hazırlanırken karar vermeniz gereken en önemli şey bütçedir. Öncelikle bütçenizi belirleyin. Güzel bir parti düzenlemek için büyük bütçeler gerekmiyor, makul bir bütçeyle de harika bir iş çıkarabilirsiniz. Partiyi evde mi vereceksiniz yoksa başka bir yerde mi? Kimleri davet edeceksiniz? Bunları belirledikten sonra, hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Diş buğdayı partilerini, diğerlerinden ayıran birkaç ayrıntı var. Öncelikle ikramlarınız arasında mutlaka diş buğdayı -diş aşı da denir- olmalı. Partinin en eğlenceli kısmı olan bebeğinizin meslek seçimi için, çeşitli meslekleri temsil eden eşyalar hazırlayın ve bebeğinizi bu eşyaların arasına oturtun. Derler ki bebek ilk olarak hangi eşyayı eline alırsa, ileride o mesleği seçermiş. Etraftan gelen baskıya aldırmadan bebeğinizin kendi zevkine göre seçim yapmasını izlemek öyle zevkli ki, bu anı kayda almayı unutmayın:) Ayrıca, parti boyunca bebeğinizin boynuna asacağınız diş buğdayı kolyesini satın alabileceğiniz gibi, kendiniz de yapabilirsiniz.

Bebeklerimizin dişlerinin sağlıklı olması ve bu sağlıklı dişleri bol bol sergileyecek kadar güldükleri mutlu bir hayatları olması dileğiyle. Sevgiler.